Tips & tricks pentru curățarea mobilierului metalic

Tips & tricks pentru curățarea mobilierului metalic
Comment: 0 Hit: 115

Cum să cureți mobilierul din metal?

Mobilierul metalic este un plus popular atât pentru schemele de decor moderne, cât și cele vintage. Fără îndoială că arată grozav și, dacă este îngrijit corect, ar trebui să-și mențină finisajul de înaltă calitate pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a te ajuta să își menții mobilierul metalic în stare optimă, echipa METALUM SOLUTIONS a creat următorul articol pas cu pas despre cum să cureți mobilierul din metal.

Mobilierul din oțel, mobilierul din fier forjat și mobilierul din aluminiu necesită niveluri ușor diferite de întreținere. Așadar, înainte de a începe curățarea, ia în considerare tipul de mobilier cu care ai de-a face. Aluminiul este un metal durabil care necesită foarte puțină întreținere. Oțelul și fierul forjat, pe de altă parte, sunt mai predispuse la rugină. În timp ce rugina este mai mult o problemă atunci când vine vorba de îngrijirea mobilierului metalic de exterior, este cu siguranță ceva la care trebuie să fii atent chiar și pentru piesele de interior. Având în vedere acest lucru, merită să cureți aceste tipuri de mobilier metalic puțin mai regulat decât ai face cu mobilierul din aluminiu.

Înainte de a începe orice curățare, nu uita să îndepărtezi pernele sau husele din material textil pe care le poți avea pe mobilier. Nu dorești ca acestea să se strice în timpul procesului de curățare și le poți înlocui pur și simplu odată ce ramele metalice sunt curate.

Când vine vorba despre cum să cureți mobilierul metalic, unul dintre cele mai importante sfaturi ale noastre este să eviți utilizarea agenților de curățare și a curățării abrazive. Acestea pot zgâria metalul, ceea ce nu numai că va strica aspectul mobilierului, dar poate, de asemenea, expune metalul la mai multă umiditate, ceea ce va provoca rugină și coroziune. De aceea, un amestec, de modă veche, din apă caldă și săpun lichid este soluția perfectă a curața orice piesa.

Înainte de a începe curățirea cu apă și săpun, asigură-te întotdeauna că îndepărtezi orice praf sau particule folosind o perie moale sau o cârpă. Acest lucru îți va permite să vezi ce curățare suplimentară este necesară și să te asiguri că nu zgârii suprafața metalului atunci când îl cureți cu apă și săpun.

După cum am menționat mai devreme, periile abrazive ar trebui evitate atunci când vorbim despre cum să cureți mobilierul metalic de interior. În schimb, poți utiliza un burete sau o cârpă moale pentru a curăța metalul. Acest lucru va îndepărta murdăria fără a provoca daune suprafeței metalului.

După ce ai curățat orice murdărie și reziduuri, clătește mobila cu apă curată. Dacă îți cureți mobilierul de exterior, probabil că cel mai ușor este să pulverizezi piesa de mobilier cu un furtun, în special pentru articole mai mari, cum ar fi mesele sau bufetele metalice. Dacă nu ai acces la un furtun sau mobila are elemente din material textil pe care nu le poți îndepărta, poți utiliza în schimb un burete sau o cârpă curată și umedă. Acest lucru este cel mai bun pentru piesele care au elemente metalice mai mici, cum ar fi scaunele din material textil cu picioare metalice.

Ultimul pas, este să ștergi cu o cârpă uscată mobilierul din metal după ce ai terminat de curățat. Acest lucru va preveni orice coroziune sau rugină și este un pas esențial de reținut atunci când cureți mobilierul metalic.

EXTRA

Niciun ghid despre cum să cureți mobilierul metalic de nu ar fi complet fără a menționa cum să faci față ruginii. În timp ce curățarea mobilierului folosind ghidul de mai sus te va ajuta cu siguranță la prevenirea ruginii, dacă observi semne de rugină, există câteva măsuri suplimentare pe care va trebui să le iei.

Vei auzi despre multe remedii casnice pentru îndepărtarea ruginii, cu toate acestea, cea mai bună opțiune pe care am recomanda-o întotdeauna este folosirea de oțet alb și sare. Pur și simplu adaugă un praf de sare într-o cană de oțet alb și aplică amestecul pe zona ruginită. Lasă cel puțin 15 minute înainte de a curăța rugina cu o cârpă pentru pete mai dificile. Odată îndepărtat, asigură-te că vei clăti și usca zona. Odată îndepărtată rugina, poți curăța restul mobilierului în mod normal, urmând pașii de mai sus.

Dacă ai întrebări suplimentare despre cum să cureți mobilierul metalic sau piesele din metal, nu ezita să ne contactezi, unde vom fi mai mult decât bucuroși să îți împărtășim mai multe sfaturi.

 

Comments

Leave your comment